De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soto ayam met witte kool, kokos en glasnoedels

Heerlijke soto ayam met witte kool, kokos en glasnoedels.

90 MIN
Soto ayam met witte kool, kokos en glasnoedels

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Berlian in aflevering 7 in The Chefs' Line Nederland. 

Bereiding

Doe de kip met 2 liter water, het zout en de witte peper in een hoge pan en breng tegen de kook aan. Pel en snij de rode uien en knoflook in stukken. Snij de gember, kurkuma en 2 stengels sereh in stukjes.

Maal voor de boemboe de gesneden sereh, kemirinoten, knoflook, rode uien, gember en kurkuma heel fijn. Verwarm 3 lepels olie in een pan en fruit de boemboe met de djeroek poeroetbladeren, 1 stengel gekneusde sereh en salamblad gaar. Voeg de boemboe in de pan bij de kip en laat zijn smaak afgeven aan de kippenbouillon. Haal de gare kip uit de pan. Laat iets afkoelen en pluk het vlees van het bot.

Vulling soep

Kook de eieren in circa 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Kook de seoen (glasvermicelli) volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de witte kool in reepjes. Blancheer de kool en taugé in kokend water. Snij de bladselderij fijn. Snij de lente-uien en rode peper in ringetjes.

Serveren

Haal de serehstengel en blaadjes uit de soep. Doe de kip in de soep. Serveer de soep in een grote kom. Garneer met lente-ui, gebakken uitjes, taugé, seoen, witte kool, rode peper, bladselderij en een gekookt eitje.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker