Sla gebruiken als bakje? Jazeker, dat is een hartstikke goed idee. Deze heerlijke Mexicaanse vis wordt namelijk samen met korianderrijst geserveerd op een blaadje botersla. En dat is erg lekker! 

Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Korianderrijst

  • 400 g pandanrijst
  • Zout
  • 1 limoen
  • 1 bos koriander

Vis

  • 500 g kabeljauw
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 limoen

Serveren

  • 1 krop botersla

Extra nodig

  • Microplane rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Was de rijst totdat het water dat er vanaf komt helder is. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking of in een rijstkoker.

2. Snijd de vis in stukken, breng op smaak met peper en zout, kruid met de oregano, komijn, kaneel en zout. Rasp de zest van de limoen over de vis en meng goed door.

3. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de vis circa in 2 minuten goudbruin, keer in de tussentijd niet om. Keer de vis om en bak nog circa 1 minuut aan de andere kant. Blus de pan af met het sap van 1 limoen en wacht tot het sap grotendeels verdampt is. Draai het vuur uit.

4. Hak de koriander fijn, ook de steeltjes. Doe in een kom met de rijst en knijp het sap van 1 limoen erbovenuit. Hussel door elkaar samen met het limoenzest en breng eventueel op smaak met zout.

5. Scheur de bladeren los van de krop sla. Serveer de rijst, vis en bladeren los van elkaar en laat iedereen aan tafel zelf wraps maken. Doe daarbij eerst een schepje rijst in een slablad, leg daar vis op en rol op. Snijd eventueel een limoen in partjes en serveer erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

80
Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst
Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst