De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimkoekjes

Deze schuimkoekjes zijn heerlijk voor bij de koffie of thee!

120 min kooktijd
Schuimkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne plak van 3 millimeter dik. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodems in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Schuim
Verwarm de oven voor op 90 ºC.
 Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken en spatel de poedersuiker erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit dopjes op de bodemrondjes. Druk er met een natte vinger een kuiltje in. Laat het schuim circa 1 uur in de oven drogen.

Passievruchtenganache
Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade au-bain marie en meng de kurkuma en het passievruchtensap erdoor. Meng goed door en schep met een theelepeltje de passievruchtenganache in de kuiltjes van de schuimdopjes. Laat de ganache opstijven op kamertemperatuur of zet ze kort in de vriezer.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker