De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoencurry met kikkererwten

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pompoencurry met kikkererwten

Bereidingswijze

Bereiding
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.
Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de worstjes in stukjes.
Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water

Verhit voor de curry een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pompoen toe, bak 3 minuten mee en meng de kikkererwten en de lamsworstjes erdoor. Blus het geheel af met kokosmelk. Leg de helft van de bos koriander bovenop het pompoenmengsel en laat het geheel circa 10-15 minuten sudderen.

Breng de curry op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en sap van een limoen.
Hak de rest van de koriander fijn en meng door de curry.

Serveren
Serveer de curry met de rijst.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.