Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Tonijn

  • 6 cm gember
  • 2 el sesamzaad
  • 500 g verse tonijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bieslook

Yuzu-sojasaus

  • 1 el yuzusap
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2 tl sesamolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Tonijn
Schil en snijd de gember in lange dunne sprietjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin en week ze circa 10 minuten in koud water. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg ze op een schaal. Pel en rasp de knoflook over de vis en leg op ieder plakje vis een spriet gember. Snijd de bieslook fijn strooi de bieslook en sesamzaadjes over de vis.

Yuzu-sojasaus
Meng het yuzusap, sojasaus en sesamolie met elkaar. Meng de olijfolie en de sesamolie en verwarm tot de rook er bijna vanaf komt. Giet aan tafel voorzichtig over de vis.

Geef je waardering

20
Sashimi new style