De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saltimbocca en artisjokken alla romana

Schil de stelen van de artisjokken en snijd ze van de bloem af. Schil met een scherp mes de buitenste harde bladeren van de artisjok en verwijder de haren aan de binnenkant.

60 min kooktijd
Saltimbocca en artisjokken alla Romana

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Artisjokken alla romana
Schil de stelen van de artisjokken en snijd ze van de bloem af. Schil met een scherp mes de buitenste harde bladeren van de artisjok en verwijder de haren aan de binnenkant. Meng een grote kom water met het sap van 1 citroen en leg daar de artisjokken met stelen in (zodat ze niet bruin gaan kleuren).

Pel de knoflook. Hak de knoflook, de peterselie, de munt en de ansjovisfilets fijn. Meng het mengsel met het sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie. Haal de artisjokken uit het water, dep droog en vul ze met een ruime eetlepel van het ansjovismengsel.

Verhit een royale scheut olijfolie in een pan en bak de artisjokken circa 2 minuten. Zet de artisjokken naast elkaar rechtop in de pan en steek de steeltjes ertussen. Giet de witte wijn en net zoveel water in de pan zodat de artisjokken voor de helft onderstaan. Doe de deksel op de pan en stoof de artisjokken in circa 30 minuten gaar.

Saltimbocca
Maak intussen de saltimbocca. Sla de kalfsschnitzels met een vleeshamertje of deegroller tussen plastic folie plat tot circa 5mm dikte. Bestrooi ze ruim met peper en aan één kant met zout. Leg op elke schnitzel twee blaadjes salie en bedek met twee plakken prosciutto. Zet het vast door twee cocktailprikkers er horizontaal doorheen te steken. Wentel de schnitzels in bloem en schud ze goed af.

Verhit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 2 minuten per kant goudbruin. Haal de schnitzels uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Houd de pan op hoog vuur, blus af met de witte wijn en laat al roerende inkoken tot een gladde saus.

Serveren

Leg de schnitzels op de borden of op een schaal. Lepel de saus over de schnitzels en geef de gestoofde artisjokken erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker