De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lahana sarma

Lahana Sarma, ook wel bekend als gevulde spitskoolbladeren met gehakt. Erg lekker, gezond en een keer wat anders dan het gebruikelijke AVG'tje.

30 MIN
Lahana salma

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Lahana Sarma, ook wel bekend als gevulde spitskoolbladeren met gehakt. Erg lekker, gezond en waarschijnlijk nét even iets anders dan je gewend bent.

Bereidingswijze

Gevulde koolbladeren 

Stap 1: 
Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder de kern uit de spitskool. Blancheer de spitskool in circa 10 minuten in kokend water. Pel voorzichtig de buitenste bladeren eraf. Blancheer eventueel opnieuw totdat alle blaadjes eraf hebt gehaald. Spoel de bladeren koud onder de kraan. Bewaar het kookvocht.  

Stap 2: 
Pel voor de vulling de ui en snipper deze fijn. Pers de knoflook en hak de peterselie en munt. Snijd de tomaat in kleine blokjes.  

Stap 3: 
Meng in een grote schaal het gehakt samen met de rijst, gedroogde munt, sumak, ui, knoflook, tomaat, tomatenpuree, peterselie, munt, boter en breng op smaak met peper en zout.  

Stap 4: 
Verwijder bij de grotere koolbladeren de nerf zodat er twee vellen uit 1 blad gehaald kunnen worden. Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren en rol op.  

Stap 5: 
Bedek de bodem van een grote pan met de afsnijdsels/nerven van de koolbladeren zodat de gevulde rolletjes straks niet aanbranden. Verdeel de gevulde rolletjes in de pan. Zorg dat ze goed strak tegen elkaar aan liggen anders gaan ze tijdens het koken open.  

Tomatensaus 
 
Stap 1: 

Meng voor de saus in een kommetje de tomatenpuree, circa 200 ml kookvocht van de koolbladeren en een snuf zout.  

Stap 2: 
Schenk de tomatensaus over de gevulde rolletjes zodat de rolletjes net niet onder staan. Voeg extra kookvocht toe wanneer nodig. Leg eventueel een bord op de koolrolletjes zodat ze mooi op hun plek blijven. Kook op laag vuur in circa 30 tot 40 minuten gaar. Houd tijdens het koken goed in de gaten dat er voldoende vocht aanwezig is, zo niet voeg wat extra toe aan de pan.  

Yoghurtsaus 
Rasp de knoflook en meng met de yoghurt.  

Opmaak  
Snijd de citroen in partjes. Serveer de gevulde koolbladeren met de yoghurtsaus, partjes citroen en garneer met verse munt en peterselie.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker