Stappenplan
-
Verwarm de oven voor tot 200°C. Rasp de gember. Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap en gember in een ondiepe schaal. Leg de zalmfilets erin. Schep de marinade over de zalm en laat minimaal 15 minuten, het liefst een nacht marineren.
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de kokosolie in een grote ovenbestendige pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui in 5 minuten glazig en zacht. Voeg de knoflook en kaffirlimoenblaadjes toe en bak even mee. Voeg de rijst toe en schep om zodat de rijst bedekt wordt met een dun laagje olie.
-
Giet de kokosmelk en kippenbouillon in de pan. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Leg de gemarineerde zalm op de rijst en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel de rijst met de overgebleven marinade. Leg de deksel op de pan en zet voor 20-25 minuten in de oven tot de rijst gaar is.
-
Haal de pan uit de oven en laat met het deksel op de pan 10 minuten staan zodat de rijst al het resterende vocht kan absorberen. Serveer rechtstreeks uit de pan.
0 reacties