De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roos van mango met sesamtuille en mangosaus

Een spectaculair mooi nagerecht: een roos van mango met een romige mangosaus, vanilleslagroom en krokante sesamkaramel.

Roos van mango met sesamnougatine en mangosaus

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Sesamringen

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht verkleurd zijn. Verhit olie in een pan, voeg direct de basterdsuiker toe en karamelliseer de suiker in circa 6 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en giet de karamel uit op het bakpapier. Leg er bakpapier op en rol uit tot een dunne plak. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij de karamel direct in 4 repen en leg de repen om de stekers.

Mango anglaise

Breng de room met het mangosap, de sambal en een eetlepel suiker aan de kook. Roer de overige suiker glad met de eidooiers. Schenk al roerend het hete mengsel bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en gaar dit circa 3 minuten op laag vuur. De saus is goed als de deze aan de spatel blijft hangen. Zet de sesamringen in het midden van de borden.

Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij de flanken in halve maanvormige dunne plakken van circa 1 millimeter dik. Leg de plakjes rondom in de ring zodat er een soort roos ontstaat. Schep de mangosaus rondom de roos. 

Vanilleslagroom

Klop de slagroom met het vanillemerg en suiker naar smaak stijf. Serveer een quenelle van vanilleslagroom naast de roos van mango.

Chocoladegarnering

Smelt de chocolade au bain-marie. Schep in een cornetje en spuit voor het serveren een lieve tekst op bord.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker