Sesamringen
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht verkleurd zijn. Verhit olie in een pan, voeg direct de basterdsuiker toe en karamelliseer de suiker in circa 6 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en giet de karamel uit op het bakpapier. Leg er bakpapier op en rol uit tot een dunne plak. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij de karamel direct in 4 repen en leg de repen om de stekers.
Mango anglaise
Breng de room met het mangosap, de sambal en een eetlepel suiker aan de kook. Roer de overige suiker glad met de eidooiers. Schenk al roerend het hete mengsel bij de eidooiers. Schenk alles terug in de pan en gaar dit circa 3 minuten op laag vuur. De saus is goed als de deze aan de spatel blijft hangen. Zet de sesamringen in het midden van de borden.
Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij de flanken in halve maanvormige dunne plakken van circa 1 millimeter dik. Leg de plakjes rondom in de ring zodat er een soort roos ontstaat. Schep de mangosaus rondom de roos.
Vanilleslagroom
Klop de slagroom met het vanillemerg en suiker naar smaak stijf. Serveer een quenelle van vanilleslagroom naast de roos van mango.
Chocoladegarnering
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep in een cornetje en spuit voor het serveren een lieve tekst op bord.
0 reacties