De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roggebrood-geitenkaastorentjes

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Roggebrood-geitenkaastorentjes

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Roggebrood-geitenkaastorentjes
Rol de geitenkaas tussen plasticfolie uit tot een dikte van 0,5 centimeter en leg minstens 20 minuten in de vriezer om op te stijven. Steek met een ronde steker cirkels uit de sneetjes roggebrood. Maal voor de tapenade de olijven met een flinke scheut olijfolie extra vierge in het staafmixerbakje met de staafmixer tot een smeuïge olijventapenade. Steek met de steker cirkels uit de geitenkaas.
Maak in de stekers torentjes van roggebrood, geitenkaas en olijventapenade. Herhaal dit tot de stekers bijna tot aan de rand gevuld zijn. Dek de torentjes af met plasticfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Haal ze circa 10 minuten voor het serveren uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.

Rode pepersiroop
Kook de sherryazijn met de poedersuiker in circa 10 minuten tot siroop. Laat de siroop iets afkoelen. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Roer de peper door de siroop.

Gebakken dadels
Snijd de dadels in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de dadels circa 5 minuten zodat de buitenkant een beetje karamelliseert. Voeg de noten toe en bak circa 3 minuten mee. Meng de veldsla met een klein scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren
Haal de roggebrood-geitenkaastorentjes uit de stekers en zet ze in het midden van borden. Lepel de pepersiroop eromheen en schep de dadels met noten erop en eromheen. Leg een toefje sla op de torentjes.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker