De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stroopwafels

Zelf stroopwafels maken? Dat doe je natuurlijk met het recept van Rudolph, die het ingefluisterd kreeg van een Goudse bakker.

60 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Stroopwafels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Ah, stroopwafels. Wie kent ze niet? Dit oer-Hollandse koekje is beroemd over de hele wereld, en terecht! Met dit recept van bakker Mike maak je ze nu makkelijk zelf."

Bereidingswijze

Stroopwafeldeeg

  1. Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en het kaneelpoeder met elkaar.

  2. Verwarm het kniepertjesijzer voor op stand 2. Verdeel het deeg in 32 gelijke stukjes. Rol de deegstukjes tot bolletjes en druk ze iets plat tot een mini-hamburger.

  3. Leg een plakje deeg op het bakijzer en bak in circa 1 minuut gaar. Leg de wafel direct op de snijplank en steek er een cirkel uit met de steker. Herhaal dit tot het deeg op is.

Kaneelstroop

  1. Snijd de boter in klontjes. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan.

  2. Verwarm in een andere pan de kookroom met de suikerstroop. Blus de karamel af met de roommassa en laat koken tot de karamel is opgelost.

  3. Haal de pan van het vuur, voeg het kaneelpoeder toe en roer de boter in klontjes erdoor. Laat de karamel afkoelen tot circa 50 ºC.

Stroopwafels

  1. Besmeer een afgekoelde wafel met een beetje warme kaneelstroop. Druk er een andere wafel tegenaan tot de stroop zich verdeelt tot de rand. Herhaal dit tot de wafels op zijn.

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Prima recept, maar ik ben op zoek naar suikerarme stroopwafels. Onze dochter heeft suikerintollerantie en kon tot voor kort op de markt suikervrije wafels kopen. Is er een recept voor beschikbaar?
Ben Verhoeven
10-06-2023

Ook lekker