De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Risotto met prosecco, pistachepesto en viooltjes

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Risotto met prosecco, pistachepesto en viooltjes

Bereidingswijze

Risotto
Verwarm de bouillon. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee. Blus de rijst af met de prosecco. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten de pistachenootjes toe. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en een klontje boter door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Bestrooi met de viooltjes.

Pistachepesto
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna rusten en afkoelen op een stuk keukenpapier. Doe de knoflook in de vijzel en voeg hier een aantal korreltjes grof zeezout aan toe. Stamp de knoflook fijn en draai rond tot je fijne knoflookpasta hebt. Doe de basilicum in de vijzel en voeg hier nog wat korrels grof zeezout aan toe. Blijf de basilicum goed ronddraaien (heen en weer) in de vijzel totdat je een gladde emulsie krijgt. Voeg de pistachenootjes toe en druk deze fijn totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de geraspte parmezaan toe. Blijf in de tussentijd rond draaien in de vijzel totdat er een mooie egale pesto ontstaat. In de laatste stap druppel je de olijfolie langzaam erbij, terwijl je blijft ronddraaien. Blijf olijfolie toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Tot slot voeg je nog wat citroensap toe, een beetje versgemalen peper en blijf de pestosaus proeven totdat je de gewenste frisheid hebt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.