De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoenstoofpot met bietensalade

Een supermakkelijke pompoenstoofpot met bietensalade. Geheel vegan!

30 min kooktijd
Veganistische recepten pompoenstoofpot

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

 

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Pompoenstoofpot

 

  • Snijd de pompoen in vieren, verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de kerriepoeder en de helft van de ui circa 2 minuten. Voeg de pompoen en abrikozen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de witte wijn bij de pompoen en voeg het takje rozemarijn toe. Stoof het geheel in circa 20 minuten gaar. Breng de pompoenstoofpot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Bietensalade

 

  • Snijd de rode bieten in dunne plakken. Rasp de appel van het klokhuis.
  • Snijd de tuinkers af.  
  • Meng in een kom de resterende ui met de rode biet, appel, tuinkers en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren
Verdeel de rijst over de borden en schep de salade erop en verdeel de pompoenstoofpot erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker