De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige indische gehaktballetjes

Deze Indische gehaktballetjes smaken zoals bij oma thuis.

50 MIN
Pittige Indische gehaktballetjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze Indische gehaktballetjes uit het boek ‘Zoals alleen oma dat kan’ hebben een authentieke smaak. En hoewel het recept uit Indonesië komt, haal je alle ingrediënten gewoon bij de buurtsuper. 

Bereidingswijze

Snijd de lomboks en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.

Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.

Tip: het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is. Proef van tevoren en verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout wordt.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker