Paella

24
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bouillon

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Los hierin het bouillonblokje op en zet het vuur uit.

Paella

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rijst, saffraan / kurkuma en tomatenpuree circa 3 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan. Voeg circa 400 ml bouillon, tomaten, kip en haricots verts toe.
  • Breng aan de kook en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en gaar de rijst in circa 15 minuten.
  • Voeg extra bouillon toe als de rijst droog gekookt is.
  • Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper.
  • Halveer de olijven en snijd de bieslook fijn.
  • Schep de olijven en bieslook door de paella.

Ingredienten

4
Personen

Paella

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 200 g haricots verts
  • zonnebloemolie
  • 400 g rijst
  • 1 g saffraandraadjes of kurkuma
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml witte wijn
  • 200 g gekookte garnalen
  • 200 g doperwten
  • 100 g zwarte olijven
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.5 bosje bieslook
Geef je waardering
24