De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paella met zeevruchten

Paella met zeevruchten brengt je weer heel even terug op vakantie.

45 min kooktijd
 Paella met zeevruchten

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Met onze paella met zeevruchten kun je heel even terug op vakantie. Met je ogen dicht kun je weer heel even doen alsof je aan de boulevard zit met een kan sangria en heerlijke paella natuurlijk.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Spoel de mosselen. Snijd de inktvis tubes open en in hapklare stukken. Zet een grote ondiepe brede pan op middelhoog vuur en doe de olijfolie erbij.

  2. Bak de zeevruchten een voor een in de olie. Bak de garnalen tot ze net beginnen te kleuren aan de buitenkant. Bak de mosselen tot ze net open gaan staan. Bak de inktvis voor circa 2 minuten. Zet apart. Laat de bouillon ondertussen warm worden in een apart pannetje en doe de saffraan erbij.

  3. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe ze erbij. Bak alles tot zacht en glazig, circa 5 minuten.

  4. Doe de paprikapoeder erbij, bak voor circa 1 minuut en doe dan de gezeefde tomaat erbij. Bak tot de tomaat is ingedikt. Doe de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.

  5. Schenk de bouillon over de rijst. Zodra bijna alle bouillon is opgenomen, doe de zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken op medium vuur tot al het vocht is verdampt circa 15 min.

  6. Pers de helft van de citroen over de paella. Gebruik de andere helft samen met de peterselie als garnering.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker