Met onze paella met zeevruchten kun je heel even terug op vakantie. Met je ogen dicht kun je weer heel even doen alsof je aan de boulevard zit met een kan sangria en heerlijke paella natuurlijk.

Job en Perry

Ingredienten

5
Personen

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 1 kg Gemengde zeevruchten (gamba's, inktvis en mosselen)
  • 1 l visbouillon
  • 0.05 g saffraan
  • 1/2 witte ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 400 g paella rijst
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 1/4 bosje peterselie

Extra nodig

  • grote brede pan
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

1. Spoel de mosselen. Snijd de inktvis tubes open en in hapklare stukken.

2. Zet een grote ondiepe brede pan op middelhoog vuur en doe de olijfolie erbij.

3. Bak de zeevruchten een voor een in de olie. Bak de garnalen tot ze net beginnen te kleuren aan de buitenkant. Bak de mosselen tot ze net open gaan staan. Bak de inktvis voor circa 2 minuten. Zet apart.

4. Laat de bouillon ondertussen warm worden in een apart pannetje en doe de saffraan erbij.

5. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe ze erbij. Bak alles tot zacht en glazig, circa 5 minuten.

6. Doe de paprikapoeder erbij, bak voor circa 1 minuut en doe dan de gezeefde tomaat erbij. Bak tot de tomaat is ingedikt. Doe de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.

7. Schenk de bouillon over de rijst. Zodra bijna alle bouillon is opgenomen, doe de zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken op medium vuur tot al het vocht is verdampt circa 15 min.

8. Pers de helft van de citroen over de paella. Gebruik de andere helft samen met de peterselie als garnering.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

43
 Paella met zeevruchten
 Paella met zeevruchten