Paddenstoelenrisotto
-
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Hak vervolgens ook de dragon en peterselie fijn. Rasp daarna de Parmezaanse kaas.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
-
Smelt de helft van de boter en bak de paddenstoelen goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
-
Smelt de laatste helft van de boter in dezelfde pan. Fruit hierin de sjalot en knoflook.
-
Voeg de risotto toe en bak 1 minuut. Blus vervolgens af met witte wijn. Laat dit even koken zodat de alcohol verdampt.
-
Voeg een kwart van de groentebouillon toe en roer de risotto goed door.
-
Voeg wanneer de bouillon is opgenomen opnieuw een kwart toe. Herhaal dit process totdat de bouillon op is. Dit duurt zo’n 20-30 minuten.
-
Voeg de laatste 5 minuten 2/3 van de paddenstoelen toe aan de risotto.
-
Haal de pan van het vuur wanneer de risotto al dente is, roer vervolgens de Parmezaanse kaas erdoorheen met de peterselie en dragon.
-
Serveer de risotto in een grote schaal, garneer met de overgebleven paddenstoelen en wat extra kruiden.
Ricotta
-
Verwarm de melk tot ongeveer 85°C. Haal de pan van het vuur en voeg de citroensap toe. Roer zachtjes door en laat het 10 minuten staan om de melk te laten stollen.
-
Schep de wrongel (het gestolde gedeelte) uit de wei (het vocht) in een zeef met een kaasdoek. Laat het 5-10 minuten uitlekken.
-
Schep de ricotta in een bakje en roer het zout erdoorheen. Bewaar het vervolgens in de koelkast.
Zoetzure bietjes
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de bieten en snijd het lof eraf.
-
Meng de bieten met olijfolie en zout en peper. Doe de bieten in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven op 180 °C. Laat ze daarna afkoelen.
-
Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Snijd daarna de dragon fijn.
-
Meng de sinaasappelrasp en -sap met azijn, honing en dragon. Breng het op smaak met zout en peper.
-
Snijd de gepofte bieten door de helft en voeg toe aan het zoetzuur. Laat dit minimaal 15 minuten trekken.
-
Serveer eventueel op de ricotta.
knoflookbroodjes (bijgerecht)
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de broodjes door de helft en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Hak de knoflook en de kruiden fijn. Meng het met de olijfolie.
-
Besmeer de ciabatta’s met het kruidenmengsel en breng op smaak met zout en peper.
-
Bak de ciabatta's in 5-8 minuten in de oven tot ze een krokante en goudbruine korst hebben.
0 reacties