De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oma's appelbeignets

Appelbeignets bakken? Tover de lekkerste appelbeignets op tafel met het makkelijke en lekkere recept van Rudolph.

150 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Appelbeignets

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Appelbeignets mogen niet missen op tafel tijdens oud & nieuw! 

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  1. Snijd de boter in blokjes.
  2. Meng de bloem met het zout en kneed met het water en de boter tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog redelijk intact blijven.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm.
  4. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer.
  5. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.

Appelbeignets

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in 3 plakken van gelijke dikte.
  2. Meng de suiker met het kaneelpoeder.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter.
  4. Steek 24 cirkels uit het deeg met een doorsnede van 10 centimeter.
  5. Verdeel over de helft van de deegcirkels de plakken appels.
  6. Vul het gaatje van de appel met een eetlepel kaneelsuiker.
  7. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erop. Druk de randen goed aan.
  8. Verhit de olie tot 180 ºC.
  9. Bak de appelbeignets circa 6 minuten en laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
  10. Wentel de beignets door de rest van het kaneelsuiker.

Wat is een appelbeignet?

Een appelbeignet is een gefrituurde, zoete snack gemaakt van bladerdeeg, appel, suiker en kaneel. Een appelbeignet wordt veelal gegeten tijdens de feestdagen. Met name tijdens oud en nieuw.

Wat voor appels voor appelbeignets?

Zoetzure appels zijn het meest geschikt voor appelbeignets. Wij noemen Elstar, Jonagold en Cox-Orange. 

Welke olie voor appelbeignets?

Appelbeignets kun je het beste in een neutrale olie bakken, zoals zonnebloemolie of arachideolie. Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker