Stap 1:
Breng een pan water met zout aan de kook. Pluk het vlees van de kip.
Stap 2:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de helft van de bladselderij fijn. Doe de mie in het kokende water, zet het vuur uit, laat 4 minuten wellen, haal los en spoel koud.
Stap 3:
Optioneel: sambal zelf maken. Trek plastic handschoenen aan, snijd de pepers fijn en meng door elkaar. Verwarm de azijn in een steelpan. Doe de pepers in een schone glazen pot en schenk de hete azijn erop. Sluit af en bewaar op kamertemperatuur.
Stap 4:
Verkruimel de trassi. Verhit de wok, voeg een scheut olie toe. Bak de trassi. Voeg de ui, knoflook en selderij toe. Roerbak.
Stap 5:
Verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Voeg driekwart van de geplukte kip toe. Snijd de paksoi grof, toe aan de wok en bak mee. Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de mie.
Stap 6:
Zet het vuur uit en breng op smaak met zoete en zoute ketjap.
Surinaamse bami serveren
Snijd de overige bladselderij. Schep de bami in kommen of op borden en verdeel de overgebleven kip erover. Bestrooi met bladselderij en schep er een klein beetje sambal op.
Surinaamse bami moet je eigenlijk wel serveren met een Surinaamse sambal. Maar vind je dat een tikkie te gewaagd, dan kun je ‘m natuurlijk ook weglaten of kiezen voor een mildere sambal, zoals een simpele oelek. In dit recept serveer je de kip door het gerecht heen, maar je kunt de kip ook apart serveren naast de bami.
Surinaamse bami variaties
Ben je gek op bami en wil je weleens wat afwisseling, maak dan eens bami goreng met gamba’s. Eet je liever bami zonder vlees of vis, dan kun je het natuurlijk weglaten, maar je kunt ook vegetarische bami maken.
Zo maak je de lekkerste Surinaamse bami. Zin in meer lekkere recepten? Bekijk ze hier. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties