Bodem
-
Leg een taartring op een bord met plasticfolie met daaronder twee stukken keukenrol. Als je geen (cellofaan) folie hebt kun je ook bakpapier gebruiken. Bekleed ook de randen van de taartring met folie. Smelt de boter in een pan. Hak of maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Druk het mengsel in de taartring.
Vulling
-
Week de gelatine in water. Breng de aardbeienpuree kort aan de kook. Houdt 25 g puree apart. Smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de chocolade met 225 g aardbeienpuree.
-
Roer de roomkaas glad met garde of met een mixer. Voer de slagroom toe en mix glad. Meng het chocolade-aardbeimengsel door het roomkaasmengsel. Voeg het sap van de citroen toe en meng goed door. Knijp de gelatine uit, verwarm in een kleine pan met wat aanhangend water en roer door. Meng de opgeloste gelatine door het cheesecake-mengsel.
-
Giet het cheesecakemengsel in de taartvorm. Laat met een theelepel kleine druppels van de resterende aardbeienpuree op de vulling vallen. Vorm met een houten prikker mooie swirls in de vulling. Laat minimaal 4 uur maar bij voorkeur een nacht opstijven in de koelkast.
-
Tableer* de witte chocolade. Smeer uit over een vel plastic (cellofaan) folie. Rol op en laat uitharden. Verwijder de chocoladekrullen voorzichtig van de folie en garneer hiermee de zijkant van de taart. Decoreer de bovenkant van de taart met wat verse aardbeien.
0 reacties