De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

no-bake-cheesecake met aardbei

Deze no-bake-cheesecake met aardbeien en witte chocolade is watertandend lekker en wil je zeker weten maken. Gelukkig, deelt Rudolph zijn heerlijke en makkelijke recept.

45 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
No Bake Aardbeien Cheese Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze no-bake-cheesecake met aardbeien en witte chocolade is watertandend lekker en wil je zeker weten maken. Gelukkig, deelt Rudolph zijn heerlijke en makkelijke recept.

Bereidingswijze

Bodem 

Leg een taartring op een bord met plasticfolie met daaronder twee stukken keukenrol. Als je geen (cellofaan) folie hebt kun je ook bakpapier gebruiken. Bekleed ook de randen van de taartring met folie. Smelt de boter in een pan. Hak of maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Druk het mengsel in de taartring.  

Vulling 

Stap 1: 
Week de gelatine in water. Breng de aardbeienpuree kort aan de kook. Houdt 25 g puree apart. Smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de chocolade met 225 g aardbeienpuree. 
 
Stap 2: 
Roer de roomkaas glad met garde of met een mixer. Voer de slagroom toe en mix glad. Meng het chocolade-aardbeimengsel door het roomkaasmengsel. Voeg het sap van de citroen toe en meng goed door. Knijp de gelatine uit, verwarm in een kleine pan met wat aanhangend water en roer door. Meng de opgeloste gelatine door het cheesecake-mengsel.  

Stap 3: 

Giet het cheesecakemengsel in de taartvorm. Laat met een theelepel kleine druppels van de resterende aardbeienpuree op de vulling vallen. Vorm met een houten prikker mooie swirls in de vulling. Laat minimaal 4 uur maar bij voorkeur een nacht opstijven in de koelkast.  

Stap 4: 
Tableer* de witte chocolade. Smeer uit over een vel plastic (cellofaan) folie. Rol op en laat uitharden. Verwijder de chocoladekrullen voorzichtig van de folie en garneer hiermee de zijkant van de taart. Decoreer de bovenkant van de taart met wat verse aardbeien.  

Tip van Rudolph: 
Bij tableren wordt tweederde van de chocolade afgekoeld tot circa 26 ºC en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40 ºC is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32 ºC en kan het verder verwerkt worden.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker