De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Makreelbapao met steranijsdragonsaus

Een recept voor heerlijke bapao gevuld met makreel. Een verrassend lekkere combinatie met de steranijsdragonsaus.

90 MIN
Makreelbapao met steranijsdragonsaus
Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Maal met een koffiemolen de wakame fijn tot poeder. Kneed het bloem, water, gist, suiker en de fijngemalen wakame tot een soepel deeg en laat in een kom, afgedekt met een theedoek, circa 10 minuten rijzen.

Makreelvulling
Pel en snipper de sjalot . Pluk de gerookte makreel van de graat. Rasp de helft van de limoen over de makreel en pers er een beetje sap over uit. Snijd de bieslook fijn. Meng de makreel met de bieslook, sjalot, sesamolie en sojasaus.

Bapao

Bedek de bodem van het stoommandje met bakpapier. Verdeel het deeg en rol bolletjes van circa 50 gram (ter grootte van een pingpongbal). Maak met twee duimen een kuiltje in het deegballetje zodat er een bakje ontstaat. Schep er een lepel vulling in. Vouw het deeg om de vulling en plak, indien nodig, dicht met water. Leg de bolletjes op het bakpapier in de stoommand en laat circa 1 uur rijzen. Bestrijk met beetje water en bestrooi met sesamzaad. Breng een pan water aan de kook waar de stoommand oppast. Stoom de bapao in het stoommandje in circa 15 minuten gaar.

Steranijsdragonsaus
Maak de crème door de melk met de steranijs en sambal aan de kook te brengen. Splits de eieren en meng de eidooiers met de suiker. Giet de kokende melkmassa op de eidooiers en meng goed door. Giet het geheel terug in de pan en gaar circa 5 minuten zonder te koken. Hak de dragon fijn en voeg toe aan de crème.

Serveer
Serveer de bapao met de saus. De saus kan zowel warm als koud gegeten worden.

TIP: Wil je een andere bapao proberen? Klik dan hier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker