Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 1 l zonnebloemolie
  • 1 kg grote agria-aardappels of vastkokende aardappels
  • 600 g kipdijfilet
  • 2 el shoarmakruiden
  • 500 g ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • 1 rode ui
  • 1 bos bladpeterselie
  • knoflooksaus
  • sambal
  • zout

Extra nodig

  • frituurpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 150 °C. Verwarm de oven voor op 275 °C (of de hoogste stand van jouw oven) graden met de grill aan. Schil en snijd de aardappelen in frieten en spoel ze af onder de kraan om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep de friet droog met keukenpapier.

2. Frituur de friet in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken en terugkoelen op keukenpapier. Om het terugkoelen te versnellen kun je de friet eventueel een paar minuten in de vriezer doen.

3. Snijd ondertussen de kippendijen in reepjes. Meng deze met de shoarmakruiden in een kom.

4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijfilet gaar en goudbruin in circa 10 minuten. Zet apart.

5. Verhit de frituur tot 200 °C. Frituur de frietjes in circa 3 minuten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

6. Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaten en komkommer in blokjes en rode ui in dunne ringen.

7. Leg een laag friet in een bakje, daaroverheen een laag kipdijfiletreepjes en daaroverheen 2 plakjes kaas. Bak deze circa 1 minuut in de oven onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

8. Garneer met ijsbergsla, tomaat, komkommer, rode ui, knoflooksaus en sambal.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

548
Luxe Kapsalon
Luxe Kapsalon