Linzendeeg
Stap 1:
Zeef het meel, zout, basterdsuiker en de vanillesuiker boven de kom van de keukenmixer.
Stap 2:
Snijd de boter in blokjes en voeg samen met de melk toe aan de kom. Laat de mixer draaien tot een soepel deeg is ontstaan.
Stap 3:
Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Kersenvulling
Stap 1:
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Maak een papje van het aardappelzetmeel met een beetje van het kersenvocht.
Stap 2:
Verwarm in een pannetje het uitlekvocht met het aangemaakte aardappelzetmeel en voeg de suiker toe. Verwarm het geheel totdat het dikker begint te worden. Draai het vuur uit en voeg de kersen toe. Roer goed door en laat de vulling volledig afkoelen.
Linzenvlaai maken
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter de vlaaivorm en bestuif het aanrecht met bloem.
Stap 2:
Rol één deegbol uit tot een ronde lap, groter dan de vlaaivorm, en bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen van 1 cm.
Stap 3:
Verdeel de kersenvulling over de bodem en leg de deegrepen in een ruitjespatroon op de vulling. Bestrooi met amandelschaafsel.
Stap 4:
Bak de vlaai in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de vlaai tot handwarm afkoelen in de vorm. Haal de vlaai daarna uit de vorm.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
1 reactie
Bakker Lemmens uit Gronsveld gebruikt frangipanne en wat ik nog het ergste vind dat de baktemperatuur e de baktijd nogal afwijkt.
Lemmens bakt de vlaai op 180 graden 45 minuten.
En in dit recept staat 150 graden 35 minuten.
Dan is deze vlaai echt niet gaar hoor