Langzaam gegaarde grootkopkarper met Chinese gerookte worst en rode wijnbouillon

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
180 minuten totale tijd
  • Snijd de wortels en bleekselderij in stukken. Pel en hak de uien fijn.
  • Verhit in een hete wok een beetje arachideolie, de wortels, bleekselderij en uien.
  • Snijd de gerookte worst in blokjes, voeg toe aan de wok en bak circa vijf minuten.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de vleestomaten in stukjes. Voeg de knoflook, vleestomaten, een scheutje rode wijn en wat Chinese laurierblaadjes toe.¬†Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de hele vis in de borrelende saus.
  • Vul de wok met ongeveer 1 liter water.¬† Dek af en laat circa 2 uur zachtjes koken.
  • Haal voorzichtig de vis uit de pan en leg in een serveerschaal, laat de saus zachtjes inkoken.
  • Giet de saus over de vis en garneer met gehakte peterselie.

Ingredienten

8
Personen

Langzaam gegaarde grootkopkarper met Chinese gerookte worst en rode wijnbouillon

  • 1.6 kg grootkopkarper
  • 100 ml arachideolie
  • 0.5 wortels
  • 0.5 stronk bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 grote gerookte Chinese worsten
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 kg Chinese cherrytomaten
  • 1 fles rode wijn
  • 1 handjevol laurierblaadjes
  • 1 bos peterselie
Geef je waardering
0