- Snijd de wortels en bleekselderij in stukken. Pel en hak de uien fijn.
- Verhit in een hete wok een beetje arachideolie, de wortels, bleekselderij en uien.
- Snijd de gerookte worst in blokjes, voeg toe aan de wok en bak circa vijf minuten.
- Hak de knoflook fijn en snijd de vleestomaten in stukjes. Voeg de knoflook, vleestomaten, een scheutje rode wijn en wat Chinese laurierblaadjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de hele vis in de borrelende saus.
- Vul de wok met ongeveer 1 liter water. Dek af en laat circa 2 uur zachtjes koken.
- Haal voorzichtig de vis uit de pan en leg in een serveerschaal, laat de saus zachtjes inkoken.
- Giet de saus over de vis en garneer met gehakte peterselie.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
langzaam gegaarde grootkopkarper met chinese gerookte worst en rode wijnbouillon
120 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Fearless Chef
Kiran Jethwa, bekend van Tales from the Bush Larder, zoekt opnieuw het avontuur op. Hij reist naar ongerepte gebieden in onder andere Bolivia, China, Nepal en Bangladesh voor bijzondere ingrediënten. Hij proeft alles uit de lokale keukens, hoe vreemd de ingrediënten of gerechten ook zijn en kookt zelf op de meest avontuurlijke plaatsen.
Zijn recepten vind je per aflevering vanaf maandag ook op onze website.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties