- Snijd de wortels en bleekselderij in stukken. Pel en hak de uien fijn.
- Verhit in een hete wok een beetje arachideolie, de wortels, bleekselderij en uien.
- Snijd de gerookte worst in blokjes, voeg toe aan de wok en bak circa vijf minuten.
- Hak de knoflook fijn en snijd de vleestomaten in stukjes. Voeg de knoflook, vleestomaten, een scheutje rode wijn en wat Chinese laurierblaadjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de hele vis in de borrelende saus.
- Vul de wok met ongeveer 1 liter water. Dek af en laat circa 2 uur zachtjes koken.
- Haal voorzichtig de vis uit de pan en leg in een serveerschaal, laat de saus zachtjes inkoken.
- Giet de saus over de vis en garneer met gehakte peterselie.
Langzaam gegaarde grootkopkarper met Chinese gerookte worst en rode wijnbouillon
