De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

volkorenwraps met gepocheerde kokoskip, knapperige slablaadjes, radijs en aziatische guacamole

Pel en snijd 2 sjalotten in partjes. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Leg ze met de sjalotten in partjes, rasp van 1 limoen en 2 eetlepels limoensap in een pan en voeg de kokosmelk en wat water en de toe zodat de kip net onderstaat.

45 min (voor)bereidingstijd

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Pel en snijd 2 sjalotten in partjes. 

Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Leg ze met de sjalotten in partjes, rasp van 1 limoen en 2 eetlepels limoensap in een pan en voeg de kokosmelk en wat water en de toe zodat de kip net onderstaat.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en pocheer de kip in circa 10 tot 15 minuten gaar. Laat iets afkoelen en pluk dan het kippenvlees.

Verwarm de wraps even in een koekenpan (hierdoor worden ze lekkerder van smaak). Laat ze afkoelen.

Pel en snipper het andere sjalotje heel fijn.

Pluk de korianderblaadjes.

Pel de avocado’s en doe het vruchtvlees met de wasabi in een kom of vijzel. Prak of stamp het vruchtvlees fijn.  Schep de sjalot en koriander erdoor.

Breng de guacamole op smaak met limoensap, sesamolie en zout.

Snijd de radijsjes in plakjes of stukjes. Was en scheur de slabladjes van de kropjes.

Hak of stamp de pinda’s grof.

Beleg de tortilla’s met guacamole, slablaadjes, kip, radijs en korianderblaadjes. Strooi er wat gehakte pinda’s over en geef er extra limoenpartjes bij.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker