De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade

Laat je verrassen door dit heerlijke Franse gerecht van kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade!

30 min kooktijd
Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Anijssaus
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan en fruit de sjalot en knoflook. Blus af met de anijslikeur, visbouillon en room. Laat dit in circa 5 minuten tot de helft inkoken. Zeef de saus en druk alle pulp door de zeef. (Door de ui krijgt de saus een natuurlijke binding). Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kreeft
Haal de kreeften uit elkaar en verwijder de baleinen.

Salade
Verwarm een grillpan. Snijd de romanesco in plakken van circa een halve centimeter dik. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze circa 1 minuut op elke kant. Halveer de venkel en verwijder de kern. Schaaf de venkel op de mandoline in flinterdunne plakjes. Snijd de bosuitjes in schuine in dun reepjes. Haal de kern uit de kropsla en leg deze even kort in ijswater samen met de bosuitjes. Haal de sla en bosuitjes uit het water, laat goed uitlekken en meng in een kom met een scheutje olie en een beetje zout.

Serveren
Leg de kreeft in het midden van de borden en steek er wat mooie stukjes salade bij. Monteer de anijssaus door er een klontje boter aan toe te voegen en vervolgens de saus op te schuimen met de staafmixer. Lepel wat saus over en om de kreeft heen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker