De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koude gele paprikasoep

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn.

25 min kooktijd
Koude gele paprikasoep

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Verhit olie in een pan en bak de paprika's zonder te kleuren. Voeg sjalot, knoflook, peper en rozemarijn toe en bak kort mee. Blus af met de groentebouillon, breng aan de kook en kook de paprika gaar. Snijd de feta in blokjes en de blaadjes basilicum in reepjes. Pureer de soep, schenk hem door een zeef en laat afkoelen. Verdeel de soep over borden en garneer met feta en basilicum.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker