Kipstoofpotje uit Curaçao

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kipstoofpotje uit Curaçao

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Dep de kip, indien nodig, droog met keukenpapier. Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de ui, knoflook en de sperziebonen toe en bak circa 4 minuten. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan. Schenk de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Pel en snijd de bananen in dunne plakjes. Voeg de bananen en de krieltjes toe en laat het geheel circa 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de koriander grof. Roer de helft van de koriander (bewaar de rest voor garnering) erdoor en zet het vuur uit. Verdeel het mengsel over een met olie ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover en dek de ovenschaal af met het bladerdeeg.
  • Kluts het ei in een kom. Besmeer de bovenkant met het ei en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Ingredienten

4
Personen

Kipstoofpotje uit Curaçao

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g sperziebonen
  • 500 g kippendijen
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen
  • 250 ml kookroom
  • 2 bananen
  • 400 g voorgekookte krieltjes
  • 1 bosje koriander
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 ei

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • rasp
  • ovenschaal
  • kwastje
Geef je waardering
0