De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Courghetti met vegan-cashewpesto

Heerlijke courghetti (oftewel courgette-spaghetti) met vegan-cashewpesto. Op zoek naar een vegetarisch of vegan recept? Maak dan deze heerlijke courgetti.

260 MIN
Courghetti met vegan-cashwpesto

Een bord vol groenten afgetopt met een heerlijke vegan-cashewpesto. Dat wordt smullen!

Estée Strooker

Bereidingswijze

Gedroogde tomaten

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Breek de citroentijm in stukjes.
  • Mix de cherrytomaten met de knoflook, citroentijm, olijfolie, honing een beetje zout en versgemalen peper. Leg de tomaten met de open kant naar boven in een droogmachine of oven. Droog de tomaten in circa 4 uur op 45 ºC.

Vegan-cashewpesto

  • Pel de knoflook en snijd grof.
  • Pluk de basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering.
  • Mix in een hakmolen de knoflook, basilicum, cashewnoten, kappertjes en de rasp en het sap van een halve citroen tot een grove pesto. Voeg de olijfolie toe en mix goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Courghetti

  • Halveer de courgette en verwijder de uiteindes. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in dunne slierten.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Meng de courghetti met de pesto, ui en de paprika.
  • Vijzel de cashewnoten grof in de vijzel.

Serveren

  • Serveer de courghetti in een diep bord. Verdeel de gedroogde tomaatjes erover.  Garneer met een beetje verse basilicum, cashewnoten, rasp van de citroen en besprenkel met een beetje olijfolie.

Wanneer je liever helemaal veganistisch eet, kun je de honing weglaten of vervangen door suiker.

Matte Black Hakmolen 

Huilen bij het uien snijden én stinkende knoflookvingers is met deze handige tool van Russell Hobbs verleden tijd. Snijd tegelijkertijd een ui en een knoflook fijn met deze handige hakmolen, en je smaakmakers zijn klaar voor je heerlijke gerecht!

BEKIJK

hakmolen

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker