De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

buikspek met geglaceerde worteltjes en wortelpuree

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Verwijder eerst het vel van het buikspek. Nu komt het witte vet tevoorschijn. Nu kun je het vlees insnijden. Leg het buikspek in een ovenschaal. Snijd gember in stukjes en leg op het vlees.

120 min kooktijd
Buikspek met geglaceerde worteltjes en wortelpuree

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Verwijder eerst het vel van het buikspek. Nu komt het witte vet tevoorschijn. Nu kun je het vlees insnijden. Leg het buikspek in een ovenschaal. Snijd gember in stukjes en leg op het vlees. Hak de knoflookbol in kwarten, de schil mag eraan blijven en leg dit ook op het vlees. Voeg nu limoensap, sojasaus, sesamolie, honing en rijstazijn toe. Geef het een Franse touch door er wat rozemarijntakjes op te leggen. Het buikspek moet nu voor 2,5 uur garen in de oven. 

 

Wortel crème
Breng de wortels aan de kook in een pan met water. Kook voor 5 minuten en giet af. Voeg hier dan de bosui en crème fraiche aan toe. Pureer het met de staafmixer tot een gladde crème. Om de crème nog zachter en gladder te maken, giet de puree door een zeef, zodat alle klontjes eruit zijn. 

Haal nu de buikspek na 2,5uur uit de oven en snijd hem aan. 

 

Serveren:
Begin door de wortel crème onderop op het bordje te doen. Leg hierna de plakken buikspek erop. Maak het af met wat bosui, koriander en natuurlijk de jus van het buikspek.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker