Gevulde msemmen

3
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Msemmen

  • Meng in een grote kom de griesmeel met de bloem en zout.
  • Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.
  • Laat de roomboter in een pan smelten en meng met de zonnebloemolie.
  • Vorm kleine bolletjes van het deeg en bestrijk de bolletjes met het boter-oliemengsel. Houd een beetje van het mengsel over.

Vulling msemmen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Houd een derde van de paprika apart voor de salade.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien, knoflook, paprika, gehakt en ras el hanout op laag vuur in circa 5minuten gaar.
  • Laat de vulling afkoelen.

Gepofte paprikasalade

  • Snijd de gepofte paprika in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade en de achtergehouden paprika met elkaar in een kom.

Gevulde msemmen

  • Bestrijk de bakplaat met het resterende boter-oliemengsel.
  • Leg een deegbolletje op de bakplaat en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit.
  • Schep 2 volle eetlepels van de vulling onderin het deeg en rol het deeg op.
  • Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg tot een spiraal.
  • Verwarm een koekenpan en bak de gevulde msemmen om en om in circa 4 minuten krokant.

Ingredienten

4
Personen

Msemmen

  • 200 g fijne griesmeel
  • 200 g bloem
  • zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 100 g roomboter
  • 100 g zonnebloemolie

Vulling

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g gehakt
  • 1 el ras el hanout

Gepofte paprikasalade

  • 295 g gepofte paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • azijn

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakplaat
Geef je waardering
3