Msemmen
- Meng in een grote kom de griesmeel met de bloem en zout.
- Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.
- Laat de roomboter in een pan smelten en meng met de zonnebloemolie.
- Vorm kleine bolletjes van het deeg en bestrijk de bolletjes met het boter-oliemengsel. Houd een beetje van het mengsel over.
Vulling msemmen
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Houd een derde van de paprika apart voor de salade.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de uien, knoflook, paprika, gehakt en ras el hanout op laag vuur in circa 5minuten gaar.
- Laat
de vulling afkoelen.
Gepofte paprikasalade
- Snijd de gepofte paprika in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Meng alle ingrediƫnten voor de salade en de achtergehouden paprika met elkaar in een kom.
Gevulde msemmen
- Bestrijk de bakplaat met het resterende boter-oliemengsel.
- Leg een deegbolletje op de bakplaat en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit.
- Schep 2 volle eetlepels van de vulling onderin het deeg en rol het deeg op.
- Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg tot een spiraal.
- Verwarm een koekenpan en bak de gevulde msemmen om en om in circa 4 minuten krokant.
0 reacties