De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Javaanse kip

Javaanse kip is een makkelijk en smaakvol gerecht waar je geen genoeg van krijgt.

30 min. voorbereidingstijd
45 min. wachttijd
Direct naar recept
javaansekip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Vanavond pakken we uit en dat doen we met deze authentieke Javaanse kip. Het is zo klaar en niet moeilijk om te maken."

Bereidingswijze

Javaanse kip

  1. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de laos in dunne plakjes. Kneus de sereh. Verwarm in een bakpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de maggiblokjes, trassi, zwarte peper, laosplakjes, salamblad, gekneusde sereh en pimentkorrels toe. Roer goed door. Voeg de zoute sojasaus, ketjap manis en 4 eetlepels water toe. Laat dit twee minuten sudderen.  

  2. Spoel de kippenbouten onder koud water en voeg toe aan de pan. Zorg dat ze goed bedekt zijn met de saus. Doe een deksel op de pan en laat de kippenbouten op matig vuur voor 45 minuten sudderen.

  3. Hak de bladselderij. Controleer of de kippenbouten gaar zijn. Serveer de kippenbouten met de selderijblaadjes. 

    Serveer deze kippenbouten met de Javaanse nasi.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.