Stap 1:
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de laos in dunne plakjes. Kneus de sereh. Verwarm in een bakpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de maggiblokjes, trassi, zwarte peper, laosplakjes, salamblad, gekneusde sereh en pimentkorrels toe. Roer goed door. Voeg de zoute sojasaus, ketjap manis en 4 eetlepels water toe. Laat dit twee minuten sudderen.
Stap2:
Spoel de kippenbouten onder koud water en voeg toe aan de pan. Zorg dat ze goed bedekt zijn met de saus. Doe een deksel op de pan en laat de kippenbouten op matig vuur voor 45 minuten sudderen.
Stap 3:
Hak de bladselderij. Controleer of de kippenbouten gaar zijn. Serveer de kippenbouten met de selderijblaadjes.
Tip van OmavTrees:
Serveer deze kippenbouten met de Javaanse nasi (hyperlink).
0 reacties