De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaaskoekjes

10 min kooktijd
Kaaskoekjes

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Knip een stuk bakpapier van circa 20 centimeter doorsnede. Verwijder de schil van de kaas en rasp de kaas zo fijn mogelijk. Maak een grote hoop van de geraspte kaas op het bakpapier. Strooi de ras el hanout en het paprikapoeder over de kaas. Zorg dat de kaas niet hoger is dan 0,5 centimeter. Bak de kaas op het bakpapier circa 1 minuut op 900 watt in de magnetron. Haal de koekjes uit de magnetron en laat ze circa 5 minuten afkoelen. Snijd de kaaskoekjes in punten of en breek in stukjes.

Tip: je kunt de koekjes in allerlei vormen maken.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker