De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige macaron met gerookte eendenborst

Deze versie van de macaron is net even wat anders dan normaal. Het is namelijk een hartige macaron met gerookte eendenborst. Een unieke combinatie, maar het smaakt wel verrukkelijk!

60 MIN
Hartige macaron met gerookte eendenborst

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zeef de hazelnootpoeder en de poedersuiker en meng dit met elkaar (broyage). Voeg de 55 gram eiwit toe en maak hier een soort pasta van, het lijkt een beetje op amandelspijsstructuur.

Kook het water met de kristalsuiker tot 118 ºC. Wanneer het water 110 ºC is, begin met het kloppen van 90 gram eiwit kloppen. Het eiwit moet aan de klopper blijven hangen, dan is het goed. Voeg het suikerwater hierna langs de rand geleidelijk toe. Het schuim zal hierdoor wel toenemen. Blijf het kloppen tot het lauwwarm is en het mooi glanst.

Voeg dan het schuimeiwit toe aan de broyage. Doe dit in drie delen. Klop het dan door met de pannenlikker. Het moet uiteindelijk een soepel, lopend beslag zijn. Giet het beslag in een spuitzak en spuit rondjes op een matje of bakpapier. Laat de macarons nu 2 uur drogen op kamertemperatuur en doe ze daarna in de oven voor ca 10 minuten.

Snijd de rode ui in ringen en giet er de frambozenazijn, honing en scheutje rode wijn overheen. Laat dit voor 15 minuten intrekken. Snijd de gerookte eendenborstfilet in dunne plakjes. De rode biet mag in reepjes.

Serveren

Besmeer de macaron met de zachte geitenkaas. Strooi hier een snufje komijn, zout en roze peperbes overheen. Leg hierop de eendenborstfilet, daarna de uiencompote en vervolgens de reepjes biet. Maak af met een takje dille.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker