De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige herfststrudel

90 min kooktijd
Hartige herfststrudel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Strudeldeeg
Maak van de bloem, zonnebloemolie, zout en water een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Vulling
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit boter in een pan en bak de broodblokjes krokant en goudbruin. Schil de pompoen, verwijder het zaad en de draden en snijd de pompoen in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook. Ris de rozemarijn en tijm en hak de blaadjes fijn. Meng de pompoen met de rozemarijn, tijm, een scheut olijfolie, gehakt, pecannoten en komijnpoeder.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Spreid een laken uit over de werkbank, bestuif met bloem en rol het deeg uit. Trek het deeg met de bolle kant van je hand voorzichtig uit. Knip de dikke randen van deeg eraf. Het deeg moet zo dun zijn dat je er doorheen kan kijken. Bestrijk het deeg met de boter en bestrooi met peper en zout. Verdeel de broodblokjes in de breedte over het deeg. Verdeel de vulling over de broodblokjes. Rol met behulp van het laken de strudel op. Vouw de kanten op. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bestrooi met maanzaad. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de strudel in 45 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker