- Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bak de helft van het vlees in 2 eetlepels olie in de stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
- Smelt de boter in de stoofpan en fruit de uien glazig. Voeg het vlees toe evenals laurier, kruid- nagels* en warme bouillon. Breng tegen de kook aan, zet de pan op de laagste pit en stoof 2 uur met het deksel voor vier vijfde op de pan.
- Controleer na 2 uur of de hachee nog vochtig genoeg is en voeg zo nodig wat bouillon toe. Roer ook de appelstroop door de hachee.
- Laat nog 1 uur stoven, verwijder laurier en kruid- nagel, controleer de garing én de smaak en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Hachee serveren
Serveer de hachee direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
0 reacties