De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene asperges met burrata

Deze groene asperges met burrata passen helemaal in de trend van het vegetarisch barbecueeën

35 min kooktijd
Groene asperges met burrata

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Vegetarisch barbecueën wordt steeds populairder. Deze gegrilde groene asperges met burrata zijn gegarandeerd een hit als je ze op tafel zet. 

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan.

2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Wrijf de asperges in met een klein scheutje olie. Leg ze circa 8 minuten op de barbecue.

3. Besproei of besprenkel het brood met water en leg bij de asperges op de barbecue. Dek de barbecue af.

4. Doe de hazelnoten in een gietijzeren pannetje en zet op de barbecue. Rooster de noten goudbruin.

5. Snijd de basilicum fijn en doe in een kom.

6. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen erboven. Pel en snijd of rasp de knoflook heel fijn. Snijd de rode peper fijn en voeg toe. Rasp de Parmezaanse kaas, voeg toe en schep om.

7. Pers het sap van de sinaasappel en citroen erboven uit. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

8. Hak of crush de hazelnoten. Snijd het brood.

9. Leg de asperges op een schaal. Lepel de dressing erover. Pluk de burrata en leg op de asperges. Strooi de hazelnoten erover en breng op smaak met zout en peper. Geef het brood erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Eigenlijk, ben ik op zoek naar recepten voor Pasen. Burrata, ken ik eigenlijk nog helemaal niet. Mijn man houdt ENORM, van de Italiaanse keuken. Ik ga dit zéker maken, met Pasen, ik hoop jullie nog te laten weten of het me gelukt is, zonder barbecue!
Jacqueline van de Griend
02-04-2023

Ook lekker