Glühwein
-
Pak een grote pan en schenk de wijn hierin. Zet de pan op een héél laag vuurtje. Zorg dat het niet gaat koken, want dan verdampt de alcohol.
-
Snijd de halve citroen en één sinaasappel in plakjes. Voeg dit toe aan de wijn.
-
Voeg de kaneelstokjes, kruidnagel, steranijs en kardemom toe.
-
Schil de andere sinaasappel met een dunschiller. Voeg de helft van de schil toe aan de pan en bewaar de rest voor de garnering.
-
Snijd de overgebleven sinaasappel doormidden en knijp het sap uit in de pan. Voeg suiker toe naar smaak.
-
Laat het geheel 30 à 40 minuten op een laag vuurtje staan, ook nu zonder dat de glühwein kookt.
-
De glühwein kan gezeefd worden. Zo haal je alle stukjes eruit. Voor de presentatie is het mooi om wat stukjes citroen of sinaasappel in het glas te laten.
-
Serveer de glühwein in mooie glazen. Maak het geheel af met de sinaasappelschillen of sinaasappelschijfjes.
0 reacties