Simpel maar vooral harstikke lekker! Een perfecte borrelsnack.

Danny Jansen

Ingredienten

1
Personen

  • 4-6 sneetjes casinobrood
  • 1 ei
  • 1/2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gepelde gamba's
  • 1/2 el maïzena
  • zout en peper naar smaak
  • 1 takje verse koriander
  • 1 bosui
  • 4 el sesamzaad
  • zonnebloemolie om in te frituren

Extra nodig

  • steker van 5 cm doorsnede
  • frituurolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Steek het casinobrood uit met een ronde steker.

Stap 2:
Scheid het ei en bewaar het eiwit. Schil en rasp de gember. Pel en rasp de knoflookteen. Maal de gepelde gamba’s in een foodprocessor samen met het eiwit, de maïzena, gember, knoflook en zout en peper tot een glad mengsel.

Stap 3:
Snijd de koriander fijn en de bosui in ringetjes. Bewaar een paar bosuiringetjes ter garnering. Meng de koriander en de rest van de bosuiringetjes door de gepureerde gamba’s. Besmeer het casinobrood met het gambamengsel. Dip de besmeerde broodjes in de sesamzaadjes zodat ze goed bedekt zijn. Duw de sesamzaadjes een beetje aan.

Stap 4:
Frituur de sneetjes casinobrood op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat de garnalentoast uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met een snuf zout.

Tip van Danny:
Serveer de garnalen-sesamtoast met wat sojasaus of Sweet chilisaus.

Geef je waardering

4
sesamtoast-hor.jpg