De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalen-sesamtoast

Simpel maar vooral harstikke lekker! Een perfecte borrelsnack.

45 min voorbereidingstijd
sesamtoast-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Simpel maar vooral harstikke lekker! Een perfecte borrelsnack.

Bereidingswijze

Stap 1:
Steek het casinobrood uit met een ronde steker.

Stap 2:
Scheid het ei en bewaar het eiwit. Schil en rasp de gember. Pel en rasp de knoflookteen. Maal de gepelde gamba’s in een foodprocessor samen met het eiwit, de maïzena, gember, knoflook en zout en peper tot een glad mengsel.

Stap 3:
Snijd de koriander fijn en de bosui in ringetjes. Bewaar een paar bosuiringetjes ter garnering. Meng de koriander en de rest van de bosuiringetjes door de gepureerde gamba’s. Besmeer het casinobrood met het gambamengsel. Dip de besmeerde broodjes in de sesamzaadjes zodat ze goed bedekt zijn. Duw de sesamzaadjes een beetje aan.

Stap 4:
Frituur de sneetjes casinobrood op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat de garnalentoast uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met een snuf zout.

Tip van Danny:
Serveer de garnalen-sesamtoast met wat sojasaus of Sweet chilisaus.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker