De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle bladerdeegtaartjes met banketbakkersroom

Deze snelle bladerdeegtaartjes bewijzen dat bakken niet altijd heel veel tijd hoeft te kosten.

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Snelle bladerdeegtaartjes met banketbakkersroom

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Deze snelle bladerdeegtaartjes bewijzen dat het bakken van taartjes helemaal niet zo lang hoeft te duren. Al binnen een uur zijn deze feestelijke baksels versierd en klaar om te serveren.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Maal de pistachenoten in de vijzel of een hakmolentje. Houd de helft apart en meng de andere helft met de suiker.

3. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk het met water. Strooi het notensuikermengsel over het deeg.

4. Dek af met een vel bakpapier en leg er een bakplaat op. Bak 15-20 minuten in de oven.

5. Doe voor de banketbakkersroom de melk met de helft van de suiker in een steelpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg toe aan de melk in de pan en breng tegen de kook aan.

6. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Roer de melk scheutje voor scheutje al roerend bij het eidooiermengsel en schenk terug in de pan.

7. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Blijf goed roeren. Schenk in een kom, leg er een stuk plasticfolie op en laat afkoelen.

8. Haal het bladerdeeg uit de oven. Verwijder de bakplaat en het bakpapier en laat afkoelen.

9. Doe de banketbakkersroom over in een spuitzak en spuit banen of doppen op het gebakken deeg, houd een centimeter van de rand vrij.

10.Zet de frambozen in de room. Bestrooi met poedersuiker en de achtergehouden pistachenoten. Snijd of scheur de munt en strooi over de taartjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker