Filetto al pepe verde (kalfsvlees met groene peper saus) met Peperoni al forno (gemarineerde paprika)

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Peperoni al forno
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bak ze circa 35 minuten in de oven. Laat de paprika’s afkoelen, pel ze, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer de citroen. Meng de paprika’s met de knoflook, het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie. Pluk en hak de peterselie. Breng de paprika’s op smaak met peterselie, zout en peper.

Filetto al pepe verde
Bind de kalfsoesters per stuk rondom vast met keukentouw zodat ze de ronde vorm behouden. Verhit boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters circa 2-3 minuten per kant, blijf de kalfsoesters tijdens het bakken omkeren. Haal de kalfsoesters uit de pan, leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Hak de peperkorrels grof en rooster ze in de pan van de kalfsoesters. Blus af met brandy en kook de brandy in. Voeg de mosterd en room toe en laat circa 3-4 minuten inkoken. Knip de kalfsoesters los en verwarm ze in de saus.

Serveer er verse ciabatta bij.

Ingredienten

4
Personen

Peperoni al forno

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Filetto al pepe verde

  • 4 kalfsoesters à 150 g
  • 3 el groene peperkorrels
  • 50 g boter
  • 35 ml brandy
  • 2 el mosterd
  • 150 ml kookroom
  • zout
  • 1 ciabatta

Extra nodig

  • keukentouw
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
4