De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Mexicaanse chocoladetaart van Miljuschka

Deze Mexicaanse chocoladetaart wil je proberen!

210 MIN
mexicaanse chocoladetaart

Miljuschka zou zichzelf niet zijn als ze niet een door Mexico geïnspireerde taartrecept met ons zou delen. Deze wil je proberen!

Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

Bodem

Stap 1:
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. 

Stap 2:
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en druk aan in de springvorm. Bak 9 minuten in de oven. 

Vulling

Stap 1:
Meng alle ingrediënten, behalve de melk en chocolade, door elkaar. 

Stap 2:
Verwarm de melk. Haal van het vuur voordat het begint te koken. Giet bij het eimengsel en roer erdoorheen. 

Stap 2:
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend een paar minuten totdat het dik is. 

Stap 3:
Voeg de chocolade toe en roer totdat het volledig gesmolten is. 

Stap 4:
Laat een beetje afkoelen en giet op de bodem. Dek af met plasticfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast. 

Topping 

Stap 1:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract. Verdeel over de taart.  Versier eventueel met roze peper en cacao. 

Bekijk de derde aflevering van Miljuschka in Mexico 30 maart om 22.00 uur bij 24Kitchen op kanaal 24!

In haar prachtige nieuwe programma neemt Miljuschka in 6 afleveringen je op reis naar Mexico. Daar bezoekt ze onder andere  inheemse boeren, gaat ze op bezoek bij restaurant Pujol (die zich nummer 12 van de wereld mag noemen) en gaat ze aan de bak bij Luis Robledo (de beste banketbakker van Latijns Amerika). Ook bewijst ze opnieuw niet bang te zijn en proeft ze wel hele bijzondere gerechten. 

Kijk naar Miljuschka in Mexico, iedere maandag om 22.00 op 24Kitchen, kanaal 24. 

MIM_Abri_format_DEF.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker