Miljuschka zou zichzelf niet zijn als ze niet een door Mexico geïnspireerde taartrecept met ons zou delen. Deze wil je proberen!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka in Mexico

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

Ingredienten

12
Personen

Bodem

  • 200 g koekjes, fijn gemalen
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 eiwitten
  • 2 el gesmolten boter
  • Bakvorm van 20 cm bekleed met bakpapier of quichevorm met losse bodem van 24 cm ingevet

Vulling

  • 125 g suiker
  • 2 el maïzena
  • 1 el cacao
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf rode peper
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 450 ml melk
  • 350 g pure chocolade, gebroken

Topping

  • 250 ml slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 30 minuten

Bodem

Stap 1:
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. 

Stap 2:
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en druk aan in de springvorm. Bak 9 minuten in de oven. 

Vulling

Stap 1:
Meng alle ingrediënten, behalve de melk en chocolade, door elkaar. 

Stap 2:
Verwarm de melk. Haal van het vuur voordat het begint te koken. Giet bij het eimengsel en roer erdoorheen. 

Stap 2:
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend een paar minuten totdat het dik is. 

Stap 3:
Voeg de chocolade toe en roer totdat het volledig gesmolten is. 

Stap 4:
Laat een beetje afkoelen en giet op de bodem. Dek af met plasticfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast. 

Topping 

Stap 1:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract. Verdeel over de taart.  Versier eventueel met roze peper en cacao. 

Bekijk de derde aflevering van Miljuschka in Mexico 30 maart om 22.00 uur bij 24Kitchen op kanaal 24!

Geef je waardering

99
mexicaanse chocoladetaart