De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

duo van lam met vadouvansaus

45 MIN
Duo van lam met vadouvansaus

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Lamsvlees
Maak de delen lamsvlees schoon en verwijder overtollig vet en vliezen. Smeer het vlees in met olie en grove mosterd. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper. Verhit de boter en een scheut olie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in circa 6 minuten om en om goudbruin. Leg de filets en racks op een apart ovenplaatje en gaar de racks 10-15 minuten en de filets circa 7 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Vadouvansaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Bak de ui en knoflook circa 2 minuten in de braadjus van het lam. Blus af met de wijn en laat in circa 3 minuten inkoken. Voeg de kookroom en lamsfond toe laat inkoken tot saus dikte in circa 6 minuten. Voeg tot slot de vadouvan toe en laat nog circa 5 minuten trekken.

Uitjes
Pel en snijd de uien. Verhit de boter in een pan en bak de uien in circa 5 minuten bruin. Ris de tijm en roer de suiker en tijm door de uien. Gaufrettes en bimi Verwarm de frituur voor op 160 ºC. Schil de aardappels. Schaaf ze eenmaal, draai de aardappel dan 90 ºC en schaaf een tweede keer op een mandoline. Zo krijg je een gaufrette. Was de gaufrettes, maak droog en frituur in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout. Blancheer de bimi in ruim kokend water met zout. Giet af en laat uitwasemen. Stoof de bimi in boter, laat uitlekken en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Trancheer het lamsvlees. Leg op een warm bord en schep de saus er overheen. Serveer met de uien, bimi en gaufrettes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker