De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dim sum met vis en vlees

Heerlijke dim sum in twee varianten: met vis en vlees.

30 min kooktijd
Dim Sum met vis en vlees

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Visvulling
Snijd de zalm fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook en de augurk fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Rasp de gele schil van de citroen en breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper.

Vleesvulling
Snijd de lente-uien fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper zeer fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Schil en rasp de gember. Breng de vulling op smaak met de geraspte gember, zout en peper.

Dim sum
Leg de wontonvellen uit. Schep hierop een theelepel vulling en vouw de kanten bij elkaar. Voor de gestoomde dimsum hoef je de pakketjes niet helemaal dicht te vouwen. Breng in een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Bekleed een stoommandje met bakpapier en zet het stoommandje in de pan. Stoom de dim sum circa 15 minuten in een stoommandje.

Snijd de resterende bieslook fijn en strooi over de gestoomde dimsum.
Serveer de gestoomde dim sum in het stoommandje met een bakje sojasaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker