Dim Sum met vis en vlees

200
Gemiddeld
Dim Sum met vis en vlees

Ingredienten

4
Personen

Visvulling

  • 200 g zalm
  • 1 ui
  • 0.25 bosje bieslook
  • 1 kleine augurk
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper

Vleesvulling

  • 0.5 rode peper
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g half om half gehakt
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 cm gember
  • zout
  • versgemalen peper

Dim sum

  • 1 groentebouillonblokje
  • 20 wontonvellen

Extra nodig

  • sojasaus
  • stoommandje
  • bakpapier

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Visvulling
Snijd de zalm fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook en de augurk fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Rasp de gele schil van de citroen en breng de vulling op smaak met de citroenrasp, zout en peper.

Vleesvulling
Snijd de lente-uien fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper zeer fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Schil en rasp de gember. Breng de vulling op smaak met de geraspte gember, zout en peper.

Dim sum
Leg de wontonvellen uit. Schep hierop een theelepel vulling en vouw de kanten bij elkaar. Voor de gestoomde dimsum hoef je de pakketjes niet helemaal dicht te vouwen. Breng in een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Bekleed een stoommandje met bakpapier en zet het stoommandje in de pan. Stoom de dim sum circa 15 minuten in een stoommandje.

Snijd de resterende bieslook fijn en strooi over de gestoomde dimsum.
Serveer de gestoomde dim sum in het stoommandje met een bakje sojasaus.

Dim Sum met vis en vlees
Geef je waardering
200