De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

de allereerste nederlandse appeltaart

55 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
De allereerste Nederlandse appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Appeltaart
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en het zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met de moscovadosuiker. Vet de taartvorm in en verdeel de appelstukjes erover. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 centimeter en dek de taartvorm ermee af. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar. 

Suyckercoecken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal de specerijen tot poeder in de koffiemolen. Meng het specerijenpoeder met de bloem en het roggemeel. Meng de honing erdoor en kneed tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de suyckercoecken in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Snijd een cirkel uit het deegdeksel en roer de appels door met een houten lepel. Breek de suyckercoecken in stukken en verdeel over de appeltaart. Meng de room erdoor en laat afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker