De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cochinita pibil

210 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Cochinita pibil

Een recept van

Bereidingswijze

Cochinita pibil
Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Snijd de varkenshaas in blokjes en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm een koekenpan en rooster de chilipeper in zijn geheel tot hij begint te geuren. Pel de knoflook, pluk de oregano en pel en snijd de rode ui. Pureer de kruidenpasta, sinaasappelsap, azijn, oregano, rode ui, knoflook in de blender tot een stevig mengsel.

Knip de bananenbladeren op maat van de braadslee en rooster ze circa 20 seconden aan beide kanten. Spreid de bananenbladeren in de braadslede. Verdeel het vlees over de bladeren. Voeg het sinaasappel-kruidenmengsel toe aan het vlees en dek het vlees af met bananenbladeren. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en gaar het vlees circa 3,5 uur in de oven.

Salsa
Snijd de rode ui en habanero peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en peper. Laat de ui en peper een paar minuten afkoelen en voeg het sap van de limoen toe.

Tortilla’s
Verhit een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de knoflook en fruit de knoflook en de cuitlacoche circa 2 minuten. Snijd de koriander fijn en voeg de koriander en een snufje zout toe. Zet het mengsel aan de kant. Verwarm de tortilla’s om en om in een andere pan. Laat de tortilla’s in de pan liggen en schep een eetlepel van het cuitlacochemengsel in het midden. Bestrooi met geraspte kaas en vouw de tortilla’s dubbel.

Serveer de quesadillas met cuitlacoche met zure room en Mexicaanse rijst.

Info:
Cuitlacoche is een maïszwam die dateert uit de tijdperk van de Azteken en wordt gegeten als een delicatesse omdat het een rijpingsproces doorgaat en niet altijd even snel te ontdekken is.

Dit is een recept van Pedro Mouneu Monroy

Mexico

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker