De Thaise rundvleessalade is aangepast aan de smaakpapillen van de Thai. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan één of geen rode peper in het gerecht. 

Ingredienten

4
Personen

Thaise rundvleessalade

  • 1 bosje koriander
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 citroenen
  • 2 el vissaus
  • 50 gr rietsuiker
  • 600 gr biefstuk
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote groene paprika
  • 250 gr mihoen
  • 1 handvol ongezouten pinda’s
  • 1 bosje Thaise basilicum (optioneel)
  • 4 el zonnebloemolie

Benodigdheden

  • rasp
  • keukenmachine met kleine kom
  • anti-aanbakpan wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
  1. Pluk het korianderblad en bewaar steeltjes en blad apart van elkaar. Schil de gemberwortel en hak hem grof. Pel de knoflook en hak hem grof.
  2. Snijd de pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd 1 peper in dunne halve ringen, de andere in grove stukken. Boen de citroenen schoon, rasp de schil en pers de vruchten uit.
  3. Meng de koriander- steeltjes met de gember, knoflook, stukken peper, citroenrasp en het -sap, de vissaus en rietsuiker in de kleine kom van de keukenmachine. Hak alles heel fijn.
  4. Snijd de biefstuk in reepjes. Schep ze om met het mengsel uit de keukenmachine en dek af met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat 30 minuten intrekken.
  5. Pel intussen de ui, halveer hem en snijd hem in dunne ringen. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
  6. Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Rooster de pinda’s in een droge anti-aanbakpan in enkele minuten goudbruin en hak ze grof. Pluk eventueel het Thais basilicum en scheur het blad doormidden.
  7. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de helft van de biefstukreepjes (met aanhangende marinade) in circa 3 minuten bruin. Herhaal met de rest van de olie en de rest van de biefstukreepjes.
  8. Meng de uiringen, het korianderblad, de Thaise basilicum, de reepjes paprika, de rest van de rode peper en de gebakken biefstuk met marinade uit de wok.

    Serveren:
    Maak op elk bord een bedje van mihoen en schep de rund- vleessalade erbovenop. Bestrooi met de gehakte pinda’s.

Geef je waardering

17
Thaise rundvleessalade met mihoen