Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil en snijd of schaaf 200 gram bieten in flinterdunne plakjes. Hussel de bietenplakjes om met 2 eetlepels olijfolie en wat zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bietenchips in 15-20 minuten krokant. Laat ze uitlekken en uitharden op keukenpapier.
-
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de overige bieten. Verhit de overige olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de geraspte bieten toe aan de pan en bak al omscheppend een minuutje. Voeg de rijst en tijm toe en bak 2 minuten op laag vuur.
-
Voeg de balsamicosiroop en een paar soeplepels van de bouillon toe. Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. Kook de risotto gaar in 18-20 minuten. Verwijder de tijm.
-
Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas. Roer de geraspte kazen en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met een beetje peper. Laat de risotto een minuutje staan. Schep de risotto vervolgens in diepe borden en steek de bietenchips erin. Garneer met eetbare bloemen.
0 reacties