De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige roze risotto met chips

Een heerlijk recept voor risotto + roze kleur = geweldig

40 MIN
Romige roze risotto met chips

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Met een roze risotto verras je al je tafelgasten. Geheimpje, ik voeg bieten toe om de risotto roze te kleuren. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil en snijd of schaaf 200 gram bieten in flinterdunne plakjes. Hussel de bietenplakjes om met 2 eetlepels olijfolie en wat zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bietenchips in 15-20 minuten krokant. Laat ze uitlekken en uitharden op keukenpapier.

  2. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de overige bieten. Verhit de overige olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de geraspte bieten toe aan de pan en bak al omscheppend een minuutje. Voeg de rijst en tijm toe en bak 2 minuten op laag vuur.

  3. Voeg de balsamicosiroop en een paar soeplepels van de bouillon toe. Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. Kook de risotto gaar in 18-20 minuten. Verwijder de tijm.

  4. Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas. Roer de geraspte kazen en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met een beetje peper. Laat de risotto een minuutje staan. Schep de risotto vervolgens in diepe borden en steek de bietenchips erin. Garneer met eetbare bloemen.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker