Chocolade-havermoutreep

1
Makkelijk
Chocolade-havermoutreep

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur totale tijd
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de sinaasappel op een fijne rasp. Pel de banaan en leg deze samen met de sinaasappelrasp, pindakaas, ei, honing en boter in het bakje van de staafmixer. Draai dit tot een pasta. Spatel hier pinda’s, hazelnoten en havermout doorheen. Duw dit stevig aan in een cakeblik. Bak circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Schenk de chocolade in de ovenschaal en bedek de havermoutreep ermee. Laat de chocolade niet te lang uitharden, maar snijd er direct 8 repen uit. Zet de ovenschaal met de repen in de koelkast om uit te harden.

Tip: Je kunt de repen voorbereiden en tot gebruik circa een week bewaren in de koelkast.

Ingredienten

8
Porties

Chocolade-havermoutreep

  • 1 sinaasappel
  • 1 banaan
  • 50 g pindakaas
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 1 el boter
  • 40 g pinda's
  • 40 g hazelnoten
  • 150 g havermout
  • 70 g pure chocolade

Extra nodig

  • fijne rasp
  • ovenschaal of cakenlik
  • staafmixer met bijbehorend bakje
Geef je waardering
1