De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brownie & brownie cookies

Origineel recept maken met brownies? Chef Perry deelt een brownie-recept voor de echte zoetekauw in het programma Guilty Pleasures.

45 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Brownie & brownie cookies

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Zelf brownies bakken? Dat doe je met mijn recept! Ik maak niet alleen dé perfecte brownies, maar ik maak ook koekjes van de zelfgemaakte brownies. Atleet Lieke Klaver, die vaak op dieet is, maak ik extra blij met deze guilty pleasure."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Brownie

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Smelt de boter en de chocolade in een pan. Laat iets afkoelen.

  3. Klop de eieren met de kristal-, bruine-, en vanillesuiker luchtig met een mixer. Voeg het vanille-extract toe en een snuf zout.

  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en blijf mixen op een lage stand.

  5. Zeef de bloem, bakpoeder en het cacaopoeder boven het beslag en mix tot een egale massa. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm en verdeel de witte chocolade-druppels erover. Bak de brownie in circa 30 minuten gaar.

Brownie cookies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Klop het ei en de basterdsuiker luchtig. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.

  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en kneed tot een bol deeg. Rol er een worst van en verdeel het deeg in 10 bolletjes.

  4. Verdeel de deegbolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat. Zorg dat de deegbolletjes goed uit elkaar liggen. Druk brownie-stukjes in het deeg.

  5. Bak de brownie cookies in circa 15 minuten goudbruin. Besprenkel optioneel met wat grof zeezout.

Hoe maak je brownies?

"Brownies maken is supersimpel. Ik smelt eerst boter met chocolade en klop ondertussen eieren met suiker. Deze twee meng ik met elkaar en zeef dan de bloem boven kom. Dit beslag gaat voor 30 minuten in een oven van 160 °C. Ik ben niet bepaald een bakker maar dit brownie-recept lukt altijd."

brownie

Welke chocolade voor een brownie?

"In een brownie wil ik écht chocolade proeven. Daarom gebruik ik melk-chocolade, pure chocolade én cacaopoeder. Mijn extra tip: gebruik witte chocolade als topping voor de brownie. Geloof mij: hierna wil je nooit meer anders."

chocolade soort

Wanneer is een brownie gaar?

"Een brownie is gaar wanneer de buitenkant krokant is van buiten maar nog smeuïg van binnen. Hiervoor zet ik de oven op 160 °C en bak ik de brownie voor 30 minuten."

Cheesecake oven

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

Ze zijn heel lekker, maar de binnenkant blijft erg (te) nat. Wat doe ik verkeerd?
Bedankt!
Tanja Verploegen
07-04-2024
Hi!

Gaat dit om de koekjes of om de brownies?

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
08-04-2024
Ik had jullie reactie niet gezien; sorry.

Het gaat om de brownies.
Ze zijn echt heel lekker, maar de binnenkant mag van mij steviger/gaarder omdat deze nu nog erg nat en zelfs smeerbaar is.
Tanja Verploegen
12-05-2024

Ook lekker